Mahindra Navistar

 

Mahindra & Mahindra

Mahindra Navistar

Mahindra Navistar Automotives Ltd. zajednička je investicija u omjeru 51:49 između indijske Mahindra & Mahindra i američke kompanije Navistar International. Mahindra Navistar nastala je udruženjem dvaju svjetskih giganta 2005. g. koji spajaju svoja pojedinačna iskustva u proizvodnji autobusa i kamiona. Proizvodnja će pokrivati proizvodnju autobusa te čitavi spektar teških komercijalnih vozila od 3.5 do 49 tona prilagođenih najzahtjevnijim cestovnim uvjetima. Mahindra Navistar Engines Ltd., proizvodit će dizelske motore za srednja te teška komercijalna vozila. Kapaciteti tvornice izgrađene u Indiji, omogućavaju proizvodnju od 50 tisuća kamiona godišnje, a prvi kamioni sa Navistar MaxxForce® 7.2-litrenim dizelskim motor već se predstavljeni na ovogodišnjem Auto Expo Automotive sajmu održanom u New Delhiju.

 

            Navistar povijest seže u davnu 1831. g., sa izumom prvih mehaničkih strojeva za žetvu. Godine 1902. nastala je International Harvester Company, jedna od tada najvećih kompanija u svijetu. Kompanija je proizvela svoje prve kamione 1907., a dizelske motore 1933. godine. Sa Mahindra & Mahindra Ltd. prva suradnja započela je već 1963. g. u vidu proizvodnje traktora za indijsko tržište. Navistar International Corporation nastaje 1986. godine od kada se kompanija specijalizirala za proizvodnju kamiona, buseva i dizelskih motora. Navistar je prva kompanija u Sjevernoj Americi koja je uvela ekološki prihvatljiva hibridna vozila u segmentu komercijalnih kamiona i školskih buseva te su postigli uštede goriva od 70% te smanjenje emisije ugljičnog dioksida od preko 90 posto.

 

Mahindra & Mahindra najveći je indijski proizvođač UV vozila te najveći indijski proizvođač traktora odnosno treći najveći proizvođač u svijetu. Mahindra Group spada u TOP 10 indijskih te u TOP 200 najrespektabilnijih svjetskih kompanija. Danas je Mahindra & Mahindra koorporacija pravi svjetski gigant koji uz terenska SUV te PICKUP vozila ima i proizvodnju kamiona, autobusa, motora, traktora, aviona, brodova, vojnih vozila. Mahindra Group je svjetski gigant ne samo kada govorimo o proizvodnji automobila, autobusa, traktora i kamiona već i u području infrastrukturalnih projekata, hotelijerstvu, financijskom području, metalurgiji te na informatičkom i na području telekomunikacija.

 

http://www.mahindranavistar.com/

http://www.navistar.com/Navistar/Brands/Vehicles

 

Mahindra Navistar

 

 
« Prethodna   Sljedeća »