Mahindra REVA Electric Vehicles

 

Mahindra REVA

Mahindra Reva

         Mahindra Reva, punog naziva Mahindra Reva Electric Vehicle Company, novi je naziv za Reva Electric Car Company, najvećeg proizvođača električnih vozila. Mahindra je preuzela većinski paket dionica kompanije REVA te će zajedno udružiti komplementarna iskustva u proizvodnji automobila. Mahindra Reva je dio Mahindra Group, jedne od vodećih indijskih multinacionalnih kompanija. Mahindra Group zapošljava preko 100 tisuća ljudi i zauzima vodeću poziciju u proizvodnji utility vozila, traktora i informatičke tehnologije te u sve veći rastući udio u financijskom sektoru, turizmu, razvojnoj infrastukturi, trgovini i logistici. Mahindra Group je danas simbol globalne izvrsnosti i uživa snažan ugled uspješnog koorporativnog brenda svjetskih razmjera.

         Reva Electric Car Company osnovana je u Bangalore-u 1994. g. udruženjem Maini Group of Bangalore iz Indije te AEV LLC iz SADa. REVA električna vozila u Indiji su dostupna od 2001., a u Europi od 2003. pod nazivom REVAi tj. G-Wiz i. Zajedno sa General Motorsom India, REVA je sudjelovala projektu Chevrolet e-Spark. Najnoviji REVA modeli  predstavljeni 2009. g. na sajmu automobila u Frankfurtu su REVA NXR te REVA NXG. Mahindra Reva je tehnološki inovator sa najvećim brojem električnih automobila koja je u upotrebi na svjetskom tržištu. Više od 3500 Reva električnih automobila imaju preko 100 milijona prijeđenih kilometara te se prodavaju u 24 zemlje u Europi, Aziji i Americi. Sa izgradnjom nove tvornice, Mahindra Reva imat će godišnju proizvodnju od preko 30 tisuća električnih vozila.

         REVA je kao priznanje za svoje uspjehe, dobila Frost & Sullivan 2008 Automotive Powertrain Company of the Year nagradu, a od strane  CNBC- TV 18 dobila je nagradu Green Car of the Year 2010. Mahindra je također zadnjih 10 godina razvijala zelenu te tehnologiju na svojim Goa, Scorpio te hydrogen Alfa vozilima. Trenutno na preko 50 tisuća Mahindra vozila u Indiji već imamo ukomponiranu bio-diesel te micro-hybrid tehnologiju. Sa modelom Bijlee, Mahindra je već 1999. g. razvijala električna vozila, na tu tehnologiju sada prilagođava za upotrebu na mini dostavnom vozilu, Maxximu. Sa Mahindrinim inžinjerskim iskustvom, globalnom distributerskom mrežom, financijskim te proizvodnim kapacitetima, Reva električna vozila imaju daljnji potencijal za snažan rast i tržišnu ekspanziju na globalnom tržištu.

 

Mahindra Reva

 

Mahindra Reva

 
« Prethodna   Sljedeća »